Η νοσταλγός

Όταν η σελήνη επρόβαλλε η Λιαλιώ αποφάσισε να αφήσει τον μπάρμπα Μοναχάκη και να μπει σε μια βάρκα με τον Μαθιό, για να την πάει πέρα, στην πατρίδα. Μία παράσταση για τον πόθο της επιστροφής στην πατρίδα γη και το ανεκπλήρωτο. Η Λιαλιώ που προσπαθεί να επιστρέψει στην πατρίδα , ο μπάρμπα Μοναχάκης που δεν αφήνει τη δική του «πατρίδα» να φύγει, ο Μαθιός που ψάχνει ακόμα τη δική του και ίσως τη βρει κοντά στο Λιαλιώ κι ένα ολόκληρο νησί στο πόδι να αγρυπνά και να κυνηγά μια βάρκα. «Να έμβαινα σε μια βαρκούλα τώρα δα… έτσι μου φαίνεται ….να φτάναμε πέρα!!» λέει το Λιαλιώ.

Η ομάδα του Μικρού Θεάτρου, φέτος πειραματίζεται με το γνωστό διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «η νοσταλγός», βαδίζοντας σε πιο δύσκολα θεατρικά μονοπάτια. Ένας δύσκολος αλλά και συνάμα μαγευτικός αφηγηματικός λόγος συναντά τη θεατρική δράση και συνθέτουν μια ιδιαίτερη παράσταση με χορικά, εικόνες, δράσεις, σκέψεις, θάλασσα, άμμο και νοσταλγία…

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία – φωτισμοί : Κατερίνα Καραδήμα
Σκηνικά – κοστούμια: Λίλη Κυριλή
Σχεδιασμός αφίσα – πρόγραμμα: Αντώνης Μίκροβας
Φωτογράφιση: Γιώργος Κατσιπάνος

ΠΑΙΖΟΥΝ

Χορός γυναικών: Αφροδίτη Αλεξοπούλου(νεκρή σύζυγος Μοναχάκη), Νάντια Αλεξοπούλου, Έφη Ανδριανοπούλου (παιδί), Στεφανία Δελημήτσου (Λιαλιώ), Όλγα Κοτσάνη («φίλη» Λιαλιώς), Αμαλία Μανιώτη («φίλη» Λιαλιώς), Κατερίνα Μαστρογεωργίου, Λίλιαν Παπαδημητρίου, Πόπη Φλωροπούλου, Αγγελική Χαρδαλιά (μάνα Λιαλιώς)
Χορός ανδρών: Σπύρος Δασκαλάκης (παιδί), Δημήτρης Κολοβός (Μαθιός), Δημήτρης Κολώνιας, Τάκης Λιάγκας (μπάρμπα Μοναχάκης), Σπύρος Παπάς (καπετάν Κυριάκος), Δημήτρης Σακαρέλλος, Κώστας Στασινός (πατέρας Λιαλιώς), Γρηγόρης Χαλμούκης (μούτσος)