Θα σε πάρει ο δρόμος

Το έργο δουλεύτηκε με μεράκι, χιούμορ και αγάπη προς όλους αυτούς που στριμώχτηκαν, στριμώχνονται και μας στριμώχνουν τα μυαλά.

Η θεατρική παράσταση «Θα σε πάρει ο δρόμος» του Σάκη Σερέφα σε σκηνοθεσία Κατερίνας Καραδήμα, μετά την βράβευσή της στο 14ο πανελλήνιο φεστιβάλ ερασιτεχνικού θεάτρου Ν.Ορεστιάδας, ταξίδεψε για 2 μέρες στην Αθήνα στο θέατρο Αργώ της Αιμιλίας Υψηλάντη στην περιοχή Μεταξουργείο.
Η παράσταση απέσπασε τα εξής βραβεία στο πανελλήνιο φεστιβάλ: – 2ο βραβείο καλύτερης παράστασης – Βραβείο Α΄γυναικείου ρόλου (σε 3 γυναικείους ρόλους που ξεχώρισαν στο ίδιο έργο)
Το έργο πραγματεύεται όλους αυτούς τους στριμωγμένους ανθρώπους του σήμερα, του χτες, του αύριο. Άνθρωποι που είναι δίπλα μας , που είμαστε εμείς οι ίδιοι. Άνθρωποι που τους παίρνει ο δρόμος και κοιτώντας πίσω στον τόπο των αναμνήσεων, βλέπουν τη ζωή τους σαν ένα όνειρο. « Όλους μας μπορεί να μας καταπιεί κάνα βράδυ το όνειρο, το ξέρεις;» Έτσι λέει ο ξενοδόχος.

Ψάχνοντας και δουλεύοντας το έργο με την ομάδα, αυτοί οι στριμωγμένοι άνθρωποι έπαιρναν σάρκα και οστά μέσα σε μια cult ατμόσφαιρα με ένα χιούμορ λυτρωτικό και ένα φόντο σουρεαλισμού που το ίδιο το κείμενο σε οδηγεί. Τύποι λαϊκοί και αστοί, μπλεγμένοι ανάμεσα στο όνειρο και την πραγματικότητα αλλά που όλοι τραβάνε το δικό τους ζόρι είναι εδώ ζωντανοί μπροστά στα μάτια μας περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία – Μουσική επιμέλεια: Κατερίνα Καραδήμα
Σκηνικά – Κοστούμια: Λίλη Κυριλή
Επιμέλεια ήχου: Αντώνης Μίκροβας
Φωτισμοί: Στέλιος Μερμίγκης
Φωτογράφιση: Αντώνης Μίκροβας

ΠΑΙΖΟΥΝ (με σειρά εμφάνισης)

Τάκης Λιάγκας: αυτός με τα τσιμέντα, Μαρία Μπονδούκα: αυτή με τη μύγα, Στεφανία Δελημήτσου: αυτή με τα τρένα, Τάκης Σιαπλαούρας: ο ξενοδόχος, Αμαλία Μανιώτη: Η Σούλα η πόρνη, Σπύρος Παπάς: Μπούλης ο σουβλατζής, Μαρία Νικολέττα: η μισή κοπέλα, Κωνσταντίνος Γιαννακάς: ένα εφτάχρονο αγόρι – Μιχαλάκης ο κίντερ, Έφη Ανδριανοπούλου : η μικρή αδελφή – χάρος, Αγγελική Χαρδαλιά: αυτή που κάνει βόλτες τα βράδια, Δημήτρης Κολοβός: Φώτης ο κίντερ και αυτός με τα σκατά, Λίλιαν Παπαδημητρίου: η γριά με τα όλα της, Νατάσα Παπαγεωργίου: η Όλγα η ωραία και οι αριθμοί, Όλγα Κοτσάνη: αυτή με τα πολλά νεύρα, Κώστας Στασινός: ο ευγενικός σεφ, Λίλη Κυριλή: αυτή με τους κολιούς, Πόπη Φλωροπούλου: αυτή που περιμένει τον χάρο, Μαίρη Κόκου: το κορίτσι με το παραμύθι