Όνειρο Θερινής Νυκτός

Τα πάντα ξεκινάνε από μια «γιορτάρα» βραδιά και έναν ομαδικό ύπνο. Έτσι συστήνουν την φετινή παράσταση στο κοινό, οι συντελεστές του «Όνειρου Θερινής Νυκτός» του Σαίξπηρ.

Μια άρτια δουλεμένη ομάδα ερασιτεχνών ηθοποιών, μια απαιτητική εκπαίδευση πάνω στον σαιξπηρικό λόγο και μια ιδιαίτερη, σύγχρονη, κωμική και συνάμα ονειρική σκηνοθετική ανάγνωση της σκηνοθέτιδας Κατερίνας Καραδήμα είναι οι λόγοι που κάνουν ξεχωριστή τη συγκεκριμένη παράσταση. Ένα μικρό περιφερειακό θέατρο που κάνει μικρά θαύματα με μεγάλη αξία.
Ακολουθώντας φέτος την ιδιαίτερη χρονιά των 400 χρόνων από τον θάνατο του Σαίξπηρ που γιορτάζει το Ελισσαβετιανό θέατρο, το Μικρό Θέατρο ανεβάζει το «Όνειρο θερινής νυκτός».

Η ιστορία είναι πολύπλοκα αστεία όπως πολύπλοκος και πολυδιάστατος είναι και ο ίδιος ο συγγραφέας. Βλέπουμε τις περιπέτειες τεσσάρων νέων Αθηναίων και μιας ομάδας ερασιτεχνών ηθοποιών, τη σχέση τους με τον δούκα και τη δούκισα της Αθήνας και με τα ξωτικά του δάσους.
Ένας φανταστικός και ένας γήινος κόσμος μπερδεύονται μεταξύ τους, μπερδεύονται στα πόδια μας και μας κάνουν συμμέτοχους στη φάρσα και στο όνειρο. Παιχνίδια παρεξηγήσεων, ανατροπές και μαγικές παρεμβάσεις συμβαίνουν μέσα σε μια νύχτα ,σε ένα δάσος με κύριο πρωταγωνιστή τον έρωτα. Καλώς να ορίσετε στο όνειρο!!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μετάφραση: Βασίλης Ρώτας
Σκηνοθεσία: Κατερίνα Καραδήμα
Σκηνικά – κοστούμια: Λίλη Κυριλή
Μακιγιάζ: Νεκταρία Καραδήμα – Πόπη Φλωροπούλου
Βίντεο – φωτογράφιση – αφίσα: Αντώνης Μίκροβας

ΠΑΙΖΟΥΝ

Ανατσούτσουλα Μαρία, Βοττέα Ελένη, Δασκαλάκης Σπύρος, Δασκαλή Όλγα, Δελημήτσου Στεφανία, Καραγιάννης Φώτης, Κατσούλη Δανάη, Κολώνιας Δημήτρης, Λιάγκας Τάκης, Μαυρομμάτης Γιώργος, Μεταξά Πέπη, Παπαγεωργίου Σάσα, Παπάς Σπύρος, Πολυμεροπούλου Μαρία, Στασινός Κώστας, Φλωροπούλου Πόπη, Χαλμούκης Γρηγόρης